3 najčastejšie klamstvá realitných maklérov
07. 10. 2021

3 najčastejšie klamstvá realitných maklérov

Mnohí z nás sa už počas svojho života stretli s realitným maklérom, či už pri kúpe, alebo predaji vlastnej nehnuteľnosti. Tí, ktorí ste nehnuteľnosť cez realitného makléra nekupovali ani nepredávali, ste však už určite počuli o rôznych podvodných praktikách. Áno, je to bohužiaľ tak. V každom odbore sa nájdu nečestní ľudia.

Aby ste sa podobným skúsenostiam vyhli, uvádzam vám 3 najčastejšie nekalé spôsoby konania v oblasti realít:

  1. Kúpim byt v tejto lokalite

Neustále sa opakujúci trik, pri ktorom narazíte na leták alebo inzerát s uvedeným textom. A, samozrejme, nesmie na ňom chýbať veta „Platba v hotovosti“. Zavoláte na uvedené telefónne číslo a až pri osobnom stretnutí zistíte, že ide o realitného makléra. Tieto praktiky sa používajú na získanie nových nehnuteľností do ponuky, na nič iné.

Naozaj ste ochotný zveriť predaj vášho majetku niekomu, kto vám zahmlieva pravdu už pri prvom kontakte?

  1. Ja mám pre vás kupujúceho

To je dnes už klasická otrepaná fráza. Dookola sa používa a predstavte si, že aj stále funguje. Je to totiž  tá „čarovná“ veta, ktorú majitelia nehnuteľností radi počujú. Pritom je to len jeden zo spôsobov, ako sa dostať k vám domov.

Naozaj môže realitný maklér, ktorý vašu nehnuteľnosť nikdy nevidel a nič o nej nevie, priviesť reálneho kupujúceho, ktorý o vašej nehnuteľnosti nevie rovnako nič?

  1. Nereálna predajná cena

Množstvo realitných maklérov sľúbi alebo odsúhlasí majiteľovi nereálnu cenu za predaj. Aj toto je spôsob, ktorý smeruje k jasnému cieľu. Získanie ďalšej nehnuteľnosti do ponuky. Lenže akonáhle majú klienta „v hrsti“, začnú vyvíjať tlak na zníženie ceny a rýchly predaj.

Naozaj máte pocit, že týmto spôsobom pracuje realitný maklér pre vás a ide mu o to, aby ste zinkasovali najvyššiu možnú predajnú cenu?

ZÁVER

Pokiaľ zistíte, že realitný maklér, ktorému chcete zveriť predaj vašej nehnuteľnosti, používa takéto praktiky, zbystrite pozornosť! Pri výbere makléra by ste mali byť naozaj obozretní. Pretože pokiaľ zveríte predaj svojej nehnuteľnosti skutočnému odborníkovi, bude proces predaja vašej nehnuteľnosti nielen rýchlejší a bez zbytočných komplikácií, ale častokrát zinkasujete i po odpočítaní provízie makléra viac, ako keby ste si nehnuteľnosť predávali sami.

Ak máte nejaké otázky, neváhajte mi ich napísať do mailu na jana.vikrutova@brickreality.sk alebo zavolať na 0911 427 588.

Jana Vikrutová
Autor: Jana Vikrutová

Volám sa Jana Vikrutová a som realitná maklérka v spoločnosti BRICK reality. Mojou obrovskou pridanou hodnotou pre mojich klientov je predaj ich nehnuteľností za najvyššiu možnú cenu v aktuálnom čase a za aktuálnych podmienok na realitnom trhu.

Pripravujem profesionálnu prezentáciu nehnuteľností (kvalitné fotografie, pôdorysy, videoobhliadky, 3D scan, virtuálny staging), riešim správne nastavenie predajnej ceny, aktívne riadim predaj a v prípade viacerých záujemcov o kúpu nehnuteľnosti robím elektronické licitácie.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie