Význam lokality pre cenu a úspešný predaj nehnuteľností
25. 02. 2024

Význam lokality pre cenu a úspešný predaj nehnuteľností

Lokalita je jedným z kľúčových faktorov, ktoré ovplyvňujú cenu a úspešnosť predaja nehnuteľnosti. Lokalita ovplyvňuje nielen aktuálnu cenu, ale aj potenciál budúceho zhodnotenia nehnuteľnosti. Prečítajte si môj článok, v ktorom vám priblížim, prečo je lokalita taká dôležitá a ako môže ovplyvniť rozhodnutia pri kúpe alebo predaji nehnuteľnosti.

 Prečo je lokalita tak dôležitá?

Lokalita nehnuteľnosti je často považovaná za jej najdôležitejší atribút. To, kde nehnuteľnosť leží, môže výrazne ovplyvniť jej cenu a atraktivitu pre kupujúcich. Lokalita určuje dostupnosť služieb, ako sú školy, obchody, dopravné spojenia a zdravotnícke zariadenia. Taktiež ovplyvňuje kvalitu života v danej oblasti, vrátane hlučnosti, zelene a bezpečnosti. Preto je pri výbere nehnuteľnosti dôležité zvážiť nielen jej stav a veľkosť, ale aj lokalitu, v ktorej sa nachádza.

Ako lokalita ovplyvňuje cenu nehnuteľnosti?

Cena nehnuteľnosti je priamo ovplyvnená jej lokalitou. Nech už ide o centrum mesta alebo tichú predmestskú oblasť, každá lokalita má svoje špecifiká, ktoré sa odrážajú na cene. Napríklad, nehnuteľnosti v centrálnej časti mesta sú často drahšie kvôli svojej blízkosti k pracovným príležitostiam, kultúrnym a spoločenským zariadeniam. Na druhej strane, predmestské oblasti môžu ponúkať viac priestoru a pokojnejšie prostredie, čo sa tiež odrazí na cene. Dôležitá je aj budúca rozvojová perspektíva lokality, ktorá môže predstavovať potenciál pre investície.

Tipy pre kupujúcich a predávajúcich

Ak uvažujete o kúpe alebo predaji nehnuteľnosti, venujte osobitnú pozornosť lokalite. Ako kupujúci zvážte, či lokalita spĺňa vaše súčasné a budúce potreby. Ako predávajúci nezabudnite zdôrazniť všetky výhody lokality vašej nehnuteľnosti. Práve tie môžu byť rozhodujúcim faktorom pri rozhodnutí o kúpe pre mnohých záujemcov.

Ak sa so mnou chcete poradiť alebo potrebujete pomoc pri kúpe, predaji či investícii do nehnuteľnosti, neváhajte ma kontaktovať.

Jana Vikrutová
Autor: Jana Vikrutová

Volám sa Jana Vikrutová a som realitná maklérka v spoločnosti BRICK reality. Mojou obrovskou pridanou hodnotou pre mojich klientov je predaj ich nehnuteľností za najvyššiu možnú cenu v aktuálnom čase a za aktuálnych podmienok na realitnom trhu.

Pripravujem profesionálnu prezentáciu nehnuteľností (kvalitné fotografie, pôdorysy, videoobhliadky, 3D scan, virtuálny staging), riešim správne nastavenie predajnej ceny, aktívne riadim predaj a v prípade viacerých záujemcov o kúpu nehnuteľnosti robím elektronické licitácie.

Používame cookies na optimalizáciu našich webových stránok a našich služieb. Ďalšie informácie o cookies nájdete tu.

Nastavenie